Verksamhet

Aktuell psykologisk forskning – APF

Ett återkommande seminarium som startats upp av Thomas Nyman år 2015. Här får vem som helst, såväl studerande som personal på psykologin, presentera en artikel/flera artiklar som behandlar något aktuellt inom psykologivärlden. Efter en kort presentation i valfri stil diskuterar hela gruppen fritt kring artikeln och ämnet som tagits upp. Under årens lopp har artiklar presenterats som behandlat bl.a. terrorism, nätverksmodellen (neural network model), artificiell intelligens, tidsperspektiv och mycket mera. Det rekommenderas verkligen att delta i dessa tillfällen om man vill ha insyn i nya och spännande ämnen som annars kanske inte behandlas på psykologikurserna vid ÅA.

 

Ost- och vinkvällar

Dessa evenemang ordnas på en regelbunden basis under studieårets lopp, och består av allmänt chillande uppe i Bikupan. Ofta har detta ordnats i samband med något annat evenemang som ägt rum tidigare under eftermiddagen, bl.a. APF (se ovan). Kvällen fungerar som ett knytkalas, där var och en förser sig med sin egen “ost” och sitt eget “vin”.

 

VOCAPULS och samarbete med Vocalis

Psykologi- och logopedistuderanden har varit vänner ända sedan den tid logopederna fungerade som understödande medlemmar i Impuls innan de grundade sin egna ämnesförening Vocalis år 2009. Även efter detta har vi fortsatt det aktiva samarbetet föreningarna emellan. De traditionsenliga evenemangen som varje år ordnas tillsammans med Vocalis är bland annat gulnäbbsintagningen och gulissitzen samt julfesten. Tillsammans med Vocalis har

även Impuls en motionsgrupp som heter Vocapuls. Denna grupp har ordnat en hel del fartfyllda motionsprogram och även tidigare deltagit i innebandyturneringar med stor framgång.

 

Samarbete med FREUD

Under år 2016 påbörjades ett nytt samarbete med studentföreningen FREUD vid Uppsala universitet. Detta nya samarbete har bidragit till att impulsare fått möjligheten att åka till Uppsala under våren 2017 på besök, samt att våra svenska vänner fått besöka oss redan två gånger, en gång under hösten 2016 och en annan gång under årsfestveckan på våren 2018. I framtiden hoppas vi att detta samarbetet leder till många fler roliga upplevelser föreningarna emellan.

 

Julfest

Ett år kan inte ta slut utan att Impuls ordnar en julfest för sina medlemmar! Evenemanget har de senaste åren varit i ett sitz-format med cocktailklädsel. Det roliga med denna fest är att årets nya gulisar traditionellt ordnar denna julfest, ända från början till slut. Ja gulis, du hörde rätt! Allt ifrån tema, lokal, mat och dryck ordnas av er. Det kan ju inte annat än lyckas! Eller?

 

Vårfest

Liksom julfesten kan man inte ta sommarlov utan att fira till det med en vårfest. Ordnandet av denna fest står styrelsen för, med eventuell hjälp av diverse utskott och frivilliga hjälpare. Även här har klädseln varit snäppet finare, och till traditionen hör till att vi sjunger “Den sommartid nu kommer” för att få extra sommarlovs-fiilis, sådär som då vi någon gång i tiderna gick i grundskolan..

 

Årsfest

Eftersom Impuls inte är en så stor förening ordnas vår årsfest vart femte (5:e) år. Den senaste årsfesten ordnades år 2018 den 55-åriga föreningen till ära. Här (Länk till årsfest-fliken, om den finns på kommande hemsidan, alternativt länk till arkivet) kan du läsa och se mer om vad som hände på denna hejdundrande fest. Nästa årsfest kommer att ordnas året 2023, då Impuls fyller jämnt 60 år. I väntan på det!